O Degustującej Istocie

Chodzi ona sobie razem z innymi Degustującymi Istotami po restauracjach. Jada w nich, zdjęcia robi a potem opisuje, co degustowała. Stara się oceną nikogo nie krzywdzić, a jedynie naświetlić to, co można by poprawić. Nie spodziewajcie się pięknych, okrągłych zdań i poprawnej gramatyki. To nie jest jej mocna strona. Zawodowo też testuje. Jest inżynierem do spraw zapewniania jakości w branży IT. Mieszka na Śląsku. Sympatyzuje z kuchnią roślinną, ale nie jest weganką. Medytuje i stara się ogarniać życie jak umie najlepiej.

Nie pisze treści sponsorowanych, zawsze sama (albo z bliskimi Istotami) wybiera co i gdzie testuje i sama za to płaci. Natomiast informacje chętnie zbiera: o nowym menu, o ciekawym wydarzeniu kulinarnym, interesujacych produktach itp.

Po co pisze ten blog? Może ktoś się uśmieje, może znajdzie jakieś pyszne danie w którejś z polecanych restauracji. Jak ocenia?

Ocenie podlegają:

  1. Smak potraw 0-50 pkt
  2. Prezentacja potraw 0-30 pkt
  3. Atmosfera 0-30 pkt
  4. Wystrój / Czystość 0-30 pkt
  5. Obsługa 0-30 pkt
  6. Stosunek jakości do ceny 0-50 pkt
  7. Podejście do komplikacji żywieniowych 0-30 pkt

Maksymalnie restauracja/bistro/bar może otrzymać 250 pkt.

Odznaczenie specjalne

Odznaka wesołego bakłażana - najwyższe wyróżnienie. Nadawane, gdy restauracja skradnie serce Degustującej Istocie. Może być odebrane za złamanie serca.

DegustującaIstota

Tagi

Pod każdym artykułem znajduje się lista tagów, dzięki którym Istota pogrupowała wpisy. Tagi: Michelin_guide oraz Gault_Millau są umieszczone przy restauracjach, które zostały wspomniane w tych przewodnikach.

Techniczne informacje

Zdjęcie na stronie głównej Degustująca Istota zrobiła w restauracji Umami w Pyskowicach. Wszystkie inne zdjęcia i grafiki też zrobiła ona i są jej własnością. Blog zrobiła na podstawie motywu Sleek, który używa statycznego generatora stron Jekyll. Jak masz ochotę, to możesz napisać mail do Degustującej Istoty. Dla tych, co nie używają klienta poczty: degustujaca.istota@gmail.com. Jednak Istota poleca kontaktować się przez jej fanpage na facebooku - najszybciej odpisze.